BANJALUKA, 11. aprila  – Mjere koje je predložio gradonačelnik, a usvojila Skupština grada imaju za cilj pomoć privredi, malim preduzetnicima kao i poljoprivrednim proizvođačima – istakao je odbornik DEMOS-a u Skupštini grada Banjaluka Boran Bosančić.

– To je set mjera čiji je cilj pomoći trenutno, ali će se pratiti potrebe i moguće su i druge mjere. Posebno ohrabruje, a što je bio i prijedlog DEMOS-a, da svi zainteresovani dobiju pakete pomoći za proizvodnju povrća za vlastite potrebe – rekao je Bosančić.

Podsjetio je da Ministarstvo poljoprivrede RS daje 450 sjetvenih paketa, a da je ukupno prijavljenih kod Centra za razvoj poljoprivrede i sela oko 900 građana.

– Ostatak će obezbijediti Grad, a na Centru je zadatak da to dobiju oni koji to zaista zaslužuju – naglasio je Bosančić.

Na jučerašnjoj sjednici odbornici nisu imali pravo govora, a Bosančić smatra da diskusija svakako ne bi mnogo pomogla u kvalitetu prijedloga.

– Imamo to što imamo, činjenicu da je vanredno stanje, da je zdravlje građana ugroženo i postoji potencijalna opasnost i za same odbornike. Stoga je bolje, i to je stav većine partija, da se da podrška aktivnostima Gradskog štaba za vanredne situacije i završi što prije – zaključio je on.