BANJA LUKA, 20. marta – Vakcinacija osoba starijih od 65 godina je počela u zvorničkom, a danas će početi u domovima zdravlja u Banjaluci, Gradišci i Trebinju. U većini ostalih domova zdravlja početkom naredne sedmice.

Početak imunizacije ove prioritetne grupe stanovnika zakazan je u 9 časova, prenosi RTRS.

U timove porodične medicine Doma zdravlja u Banjaluci za vakcinaciju protiv virusa do sada se prijavilo oko 9.000 građana starijih od 65 godina.

Iz Doma zdravlja Banjaluka je saopšteno da se proces imunizacije ovih lica obavlja uporedo sa vakcinacijom zdravstvenih radnika, penzionisanih zdravstvenih radnika Doma zdravlja, te korisnika i zaposlenih u ustanovama za smještaj starijih lica i drugih ustanova za smještaj i dugotrajnu njegu.

U Trebinju se do sada za vakcinaciju prijavilo oko 3.000 građana, rečeno je Srni iz trebinjskog Doma zdravlja.

Iz ove zdravstvene ustanove su naveli da će građani koji su se prijavili biti vakcinisani ruskom vakcinom “sputnjik ve”.

Vakcinacija će biti realizovana u Sportskoj dvorani “Miloš Mrdić” u Trebinju.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite je 9. marta u skladu sa Planom vakcinacije protiv kovida 19 u Srpskoj objavilo javni poziv za prijavljivanje na vakcinaciju osoba starijih od 65 godina, jer spadaju u jednu od prioritetnih grupa.

(Srpskainfo)