BANJALUKA, 15. februara – Teško je bilo šta obećavati, jer ćemo utakmicu sa Partizanom odigrati praktično sa samo tri prava treninga, ali se nadam da uz podršku naših vjernih navijača možemo doći do pozitivnog rezultata.

Izjavio je ovo pred subotnji meč 14. kola SEHA Gasprom Južni tok lige sa Beograđanima golman Borca m:tel Mario Blažević.

– Nismo u poziciji da prijetimo Beograđanima, ali je sigurno da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat. Da li će to biti dovoljno za pobjedu, teško je reći, ali u ovom trenutku je jasno da je Partizan, koji se pojačao u odnosu na prvi dio se sezone, favorit – naglasio je Blažević.

Susret Banjalučana i Beograđana počinje u 20 časova a dolazak na utakmicu najavilo je više od 800 navijača “crveno-plavih”, popularnih “vulturesa”, objavio je Glas Srpske.

– Sigurno je da će nam njihovo prisustvo biti dodatni motiv da pružimo maksimum. Ipak, najvažnije je da se u ovom trenutku niko od nas ne povrijedi, a poslije susreta sa Partizanom, vidjećemo šta i kako dalje – dodao je Blažević.

Slično razmišlja i desni bek Banjalučana Branislav Obradović.

– Partizan je mnogo jači nego jesenas. Doveli su četiri iskusna beka i njima je cilj da nam se revanširaju sa jesenji poraz, ali i da se što bolje spreme pred “plej-of” u Srbiji i završnicu Kupa. Odigrali su dobro protiv Zagreba i sigurno je da će htjeti još više. Svjesni smo da će biti teško protiv ekipe koja je u punoj formi, ali daćemo sve od sebe – naglasio je Obradović.

Policija

Načelnik Centra javne bezbjednosti Banjaluka Mladen Marić rekao je da će na utakmici biti pojačano obezbjeđenje u skladu sa procjenama i najavama o broju navijača.

– Biće dovoljno policajaca i utakmica će biti adekvatno obezbijeđena. Do petka ujutru nije prijavljen dolazak gostujućih navijača – istakao je Marić.