BANJALUKA, 5. decembraNa 38. tradicionalnom turniru u malom fudbalu “Borik 2014″, koji počinje danas u 16 časova nastupiće 161 ekipa.

Na žrijebu održanom u banjalučkom “hramu” sporta ekipe su razvrstane u 11 starosnih kategorija, a broj ekipa biće i veći kada bude obavljeno izvlačenje parova u konkurenciji seniorki i pionira, objavio je Glas Srpske.

Najviše sastava nastupiće kod seniora amatera, 57, dok će se za trofej u futsalu boriti 11 ekipa. Kod veterana je prijavljeno 11, juniora osam, kadeta 13, pjetlića osam i fakulteta deset ekipa.

Od ove godine turnir osnovnih i srednjih škola će se igrati u sklopu Malih olimpijskih igara za banjalučku opštinu i okupio je čak 43 ekipe. Od toga je 26 kod osnovnih (19 muških i sedam ženskih), te 17 kod srednjih škola (13 i četiri).

Prvi dio smotri u svim starosnim kategorijama, osim osnovaca i srednjoškolaca, odigraće se po grupama, poslije čega će uslijediti eliminacije po Kup sistemu.

Promoter turnira je prvotimac banjalučkog Borca Vladan Grujić. Prvog dana turnira, danas od 16 časova odigraće se devet utakmica, osam u konkurenciji seniora amatera, a jedna kod veterana.