BANJALUKA, 19. novembra – Prijave za 38. tradicionalni turnir u malom fudbalu “Borik 2014” primaće se do 28. novembra, dan kasnije biće obavljen žrijeb, a prvi mečevi na ovoj smotri odigraće se 1. decembra, objavio je Glas Srpske.

Saopšteno je ovo na  konferenciji za novinare, održanoj u banjalučkom “hramu sporta”.

– Dvorana “Borik” u 2014. ulazi u 40. godinu rada i želimo da ova smotra bude u tom znaku. Tradicionalni turnir postao je jedan od zaštitnih znakova, ne samo “Borika” već i šire i naša želja je da tako i ostane – naglasio je direktor Javne ustanove sportski centar “Borik” Manojla Zrnić.

I ove godine na smotri će se igrati u 11 starosnih kategorija.

– Uz futsal i seniore amatere svoje umijeće pokazaće seniorke, veterani, juniori, kadeti, pioniri, pjetlići, fakulteti, osnovne i srednje škole. Ove dvije posljednje kategorije trebalo bi da od ove godine budu uvrštene u program Malih olimpijskih igara u malom fudbalu za regiju Banjaluka – naglasio je zamjenik direktora JUSC “Borik” i rukovodilac turnira Jovica Keserović.

O značaju turnira govorio je predsjednik Sudijskog komiteta Područnog fudbalskog saveza Banjaluka Ranko Račić.

– Smotra koja traje ovoliko dugo dovoljan je pokazatelj koliko vrijedi. Zato se svi moramo truditi da iz godine u godinu bude još bolja – naglasio je Račić.

Promotor 38. turnira biće prvotimac banjalučkog Borac Vladan Grujić.

– Na ovoj smotri učestvovao sam još kao pionir, a i mnogo puta kasnije. Velika mi je čast što sam se našao u ovoj ulozi i nadam se da ću ukazano povjerenje opravdati. Zaposlenima u JUSC “Borik” želim da i ova smotra bude kao i prethodne, da bude ono po čemu je postala prepoznatljiva – rekao je Grujić.