boran

BANJA LUKA, 25. decembra – Generalni sekretar Demosa Boran Bosančić potvrdio je danas da će toj stranci narednih dana pristupiti najmanje desetak funkcionera DNS-a.

Prema njegovim riječima, u toku su razgovori i sa dva poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini Republiki Srpske, te određenim brojem članova Glavnog odbora i predsjednika lokalnih organizacija te stranke.

On je dodao da su razgovori o njihovom prelasku u Demos počeli znatno prije posljednjih dešavanja u DNS-u i da ostavke Marka Pavića nije uticala na njihovu odluku.

“Poziv za razgovore stigao je s njihove strane i do sada su organizovana tri sastanka na kojima je bilo riječi o dinamici prelaska. Nikakvih uslovaljavanja nije bilo ni sa jedne strane”, rekao je Bosančić.

On je naveo da je svim lokalnim organizacijama Demosa data saglasnost da mogu ragovarati sa članovima DNS-a koji žele da pristupe toj stranci.

“Iz više naših odbora obavješteni smo da su lokalne strukture DNS-a izrazile želju da pristupe Demosu. Imamo i informaciju da tri kompletna odbora DNS-a na čelu sa njihovim predsjednicima žele da nastave političko djelovanje u okviru Demosa”, istakao je Bosančić.

(Srna)