BANJA LUKA, 04. septembra – Izjave predstavnika SDS-a u kojem optužuju gradonačelnika Igora Radojičića za ishod spora oko stare autobuske stanice u Banjaluci predstavljaju klasičnu dnevno političku kampanju, a ne brigu za zaštitu gradske imovine, izjavio je Boran Bosančić, generalni sekretar DEMOS-a i odbornik ove partije u Skupštini grada.

On je istakao da su gradske vlasti, a pogotovo gradonačelnik Radojičić, učinili sve što je bilo u njihovoj moći, pa i više od toga, da zaštite gradsku imovinu.

– Sve političke partije u Banjaluci treba da podrže Radojičića u toj borbi, a ne odmažu i izmišljaju odštete koje i ne postoje – rekao je Bosančić.

On je ukazao da je u konkretnom slučaju Viši privredni sud RS svojevremeno donio presudu u korist Grada Banjaluka, ali je oba ukinuta odlukom Ustavnog suda BiH.

– Grad Banjaluka je u avgustu podnio zahtjev za preispitivanje odluke Ustavnog suda, što je jedina preostala pravna mogućnost. Pored toga, o ovom pitanju raspravljala je i Skupština grada Banjaluka, a sve što je bilo u nadležnosti grada je urađeno, uključujući i podnošenje krivične prijave zbog nestanka originalnog ugovora izmedju nekadašnjeg SIZ-a i Autoprevoza – kazao je Bosančić.

On je naglasio da bi SDS trebao da postavi mnoga pitanja ali da ona trebaju biti postavljena Ustavnom sudu BiH, a ne gradonačelniku koji se bori za gradsku imovinu.

(Banjaluka.net)