Patrišu Kaundu (21) iz Zambije korisnici Jutjuba prozvali su polu Srpkinjom, jer osim što srpski govori skoro kao maternji i iako nikada nije bila u Srbiji, na svoj kanal nerijetko postavlja video snimke u kojima pjeva srpske izvorne pjesme.

Tako se među njima našla i pjesma “Junaci sa Košara”, koja je oduševila njene pratioce, a pohvale u komentarima koje su ostavljali mahom ljudi sa ovih prostora ne prestaju da stižu.

– Čula sam ovu pjesmu od Ivane i Isidore Santrač i odlučila sam da je otpjevam za Srbe, nadam se da će vam se dopasti. Šaljem vam ljubav iz Zambije – napisala je Patriša i zapjevala poznate stihove posvećene kosovskim herojima, prenosi Blic.

Osim oduševljenja što je izabrala baš ovu pjesmu i što se interesuje za istoriju, kulturu i nasljeđe Srbije, pratioce je iznenadila i svojim vokalnim sposobnostima, pa su pristigli i zahtjevi da otpjeva još neku pjesmu.

“Bravo djevojko i veliko hvala”, “Sad si Srpkinja”, “Divna si, sa toliko duše i osjećaja pjevaš našu istoriju. Došla si iz daleke zemlje i saosjećaš, a mnogi su je zavoravili. Svaka ti čast”, nizali su se komentari podrške.

(Srpskainfo)