Bura oko navika turista tokom odlaska na ljetovanje, ne stišava se već treći dan. Sve je počelo objavom Milovana iz Užica koji je pitao da li može da se pregura dan u Grčkoj sa 10 evra, da bi se priča dodatno rasplamsala tvrdnjom penzionerke iz Srbije, koja tvrdi da na ljetovanju, zajedno sa prijateljicom, potroši 20 evra za 11 dana.

I dok na grčkim grupama na Fejsbuku i dalje traje “rasprava u rukavicama”, na Tviteru se tradicionalno piše bez ustezanja i pardona, te su pojedini tviteraši počeli da pišu o ponašanju Srba na grčkoj obali, naovdeći primjere na koje se sve načine dovijaju tokom ljetovanja da ušparaju koji dinar, kako na hrani, tako i na električnoj energiji kod kuće.

Sve je počelo tvitom u kojem je jedna tviterašica napisala kako ljudi nose paprike iz Srbije na more, sa namjerom da u apartmanima spremaju ajvar.

– Jeste li čuli vi za ljude koji su u nosili paprike da spreme ajvar u Grčkoj da se iskoristi plaćena struja u apartmanu? Ako niste, eto vam biznis ideje!  -napisala je.

U odgovorima ispod tvita, javilo se nekoliko korisnika, od kojih je jedan tvrdio da se to dešava već više od tri decenije.

– Toga je bilo i prije 30 godina, kada sam išla u Grčku. I još mnogi pobjegnu da ne plate, pokupe se preko noći i odu. Tada se plaćalo kada završiš ljetovanje -napisala je ova tviterašica.

Sljedeća je “otrkila tok robe”, odnosno, kako paprika završava u apartmanima.

– Odavno. Kupe paprike kroz Sjevernu Makedoniju. Još povedu i babu da sve to sprema dok se oni baškare po plažama. Ja sam imao koleginicu, čija je tetka pola zimnice spremala na moru – glasio je komentar ovog tviteraša.

Da ova navodna praksa nije samo vezana za Grčku, već i za Crnu Goru, te i samu Srbiju, govore tvrdnje tviteraša koji su sličnu stvar doživjeli i na drugim destinacijama.

– Komšinica Level Pro – brala smokve pored puta i kuvala slatko u smještaju u Crnoj Gori – napsiala je.

Nakon ajvara i džema, na Zlatiboru je jedna porodica, naovodno, pekla mantije za prodaju, čime je navodno napravila štetu u apartmanu od 5000 evra.

– Ja sam upoznao porodicu koja je to radila u apartmanu na Zlatiboru prije tri godine. Plus pekli mantije za prodaju. Sedam dana boravka, šteta 5.000 evra. Spaljena rerna, radna ploča, iskasapljen astal plus struja. Ne mora se ići čak u Grčku da bi se bila stoka. Živa istina. Bila i policija zbog opasnosti od požara. Vlasnik apartmana dojurio na Zlatibor u panici. Otac porodice nije trepnuo kad je iz džepa izvadio 5.000 evra i pokrio štetu. Bio sam lično prisutan -napisao je on, piše Blic.

Ovakve i slične tvrdnje, ožive na društvenim mrežama uvijek u doba sezone godišnjih odmora, i dok za neke postoje svjedočenja samih turističkih radnika, druge ostaju u domenu “rekla-kazala” priča.

(Srpskainfo)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime