BANJALUKA, 30. decembra – Pripadnici banjalučkog Centra javne bezbjednosti /CJB/ uhapsili su u akciji “Golf” četiri lica iz Banjaluke zbog krađe automobila, te rasvijetlili devet krivičnih djela.

U okviru akcije “Golf”, koja traje 10 dana, kod garaža Kliničkog centra na Paprikovcu juče su uhapšena lica čiji su inicijali M.K, Đ.T, G.B. i S.Č, saopšteno je iz CJB-a Banjaluka, objavila je SRNA.

Lice Đ.T. je pušteno da se brani sa slobode, a ostali su predati Okružnom tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “teške krađe, tri djela oduzimanje motornih vozila i tri teške krađe u pokušaju”.

U saopštenju se navodi da su osumnjičeni individualno ili organizovano, uz upotrebu podesnog alata ili ključa, krali automobile “golf dva”, koje su rastavljali u dijelove i prodavali.

Policija je na pet lokacija izvršila pretres kuća, stanova i pomoćnih objekata koje koriste pomenuta lica i pronašla predmete koji potiču iz krivičnih djela, kao i rashodovana vozila “golf dva” rastavaljena na dijelove, koja su ukradena tokom noći sa 6. na 7. decembar u Banjaluci sa parking prostora u Ulici Braće Mažar i Majke Marije.

U okviru ove akcije pronađena su vozila koja su ukradena 17. i 18. decembra sa parkinga u Ulici Dragomira Drage Malića, kao i vozilo koje je ukradeno 13. na 14. decembar sa parkinga u Ulici Braće Mažar i Majke Marije u Banjaluci.

Pronađena vozila su vraćena vlasnicima.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o osumnjičenima Miši Kapuranoviću /24/, Đorđu Tešanoviću /24/, Siniši Čivčiji /28/ i Goranu Babiću /25/.