BANJALUKA, 25. novembra – Premijerom predstave “Crvenkapa” u subotu je otvorena “Juhu” scena Gradskog pozorišta “Jazavac” u Banjaluci.

Režiju za modernu interpretaciju moderne bajke potpisuje Slobodan Perišić, a glumačke role pripale su Nataši Perić, Bojanu Kolopiću, Roku Radiši i Mariju Lukajiću.

Osnivači GP “Jazavac” navode da im se ispunila želja da u osmoj sezoni otvore svoja vrata i za najmlađe sugrađane.

“Vođeni željom da zadovoljimo kulturne potrebe ne samo odraslih, nego i djece, radom ove scene želimo da obrazujemo najmlađu publiku te da i kod najmlađih razvijamo navike posjećivanja pozorišnih predstava”, kazali su u “Jazavcu”, objavio je banjaluka.com .

Predstava “Crvenkapa” GP “Jazavac” urađena je na drugačiji način, u smislu da djevojčica sa crvenom kapom nije ljupka i naivna, poput one na koju smo navikli.

“Moja “Crvenkapa” se ne igra u šumi, već u jednom kvartu, ne sluša roditelje, umjetnica je i radi grafite”, pojasnila je mlada glumica Nataša Perić koja je u ovom komadu utjelovila Crvenkapu.

Mnoštvo novina, muzika, scenografija, kostimi oduševili su najmlađe posjetioce koji su ekipu ovog komada nagradili dugotrajnim aplauzom.

Scenografiju i kostimografiju radila je Nevena Milašinović, dok su kompozitori Vedran Gavrić i Dejan Zorić. N.V.