Čubrilović

BANJA LUKA, 10. marta – Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović rekao je da ova stranka još nije donijela konačne odluke, ali je sigurno da će na lokalne izbore ići samostalno za odbornike u svim lokalnim zajednicama, a u koaliciji sa SNSD-om na lokalnim nivoima za pozicije gradonačelnika i načelnika.

Čubrilović je izrazio zadovoljstvo zbog ozbiljnog rada na terenu u gotovo svim lokalnim zajednicama i istakao da skupovi koji se organizuju pokazuju da Demos ima perspektivu.

On je naglasio da je Demosu glavni koalicioni partner SNSD, koji je dominantna politička opcija u Republici Srpskoj i BiH.

– Demos poštuje koalicioni sporazum i glasamo za kadar DNS-a koji je dobio određene pozicije. Tu ne vidim nikakav problem – rekao je Čubrilović.

Kada je riječ o situaciji u Bijeljini i nedavno potpisanom sporazumu Demosa sa SNSD-om, Čubrilović je istakao da će sa SNSD-om biti dogovarani dalji koraci o nastupu na izborima u tom gradu, koji se neće razlikovati od ostalih lokalnih zajednica.

– Mićo Mićić je jedna od najznačajnijih političkih figura unutar Bijeljine i nije ni čudo što se oko njega vode pregovori kojoj strani će se prikloniti. Mi smo potpisali podršku SNSD-u i Bijeljina se, što se nas tiče, ni po čemu neće razlikovati od ostalih lokalnih zajednica – rekao je Čubrilović.

(Srna)