cubrilovic

BANJA LUKA, 24. decembra – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedjeljko Čubrilović tvrdi da skupštinsko rukovodstvo ne može zavesti red među ljudima koji taj red ne žele i da bi svi morali da poštuju parlamentrani Poslovnik o radu.

On je novinarima priznao da je bilo kršenja poslovnika tokom posebne sjednice Narodne skupštine RS o Programu reformi.

“Rukovodstvo Skupštine je uradilo posao maksimalno, a red možemo imati samo ako to poslanici i svi učesnici u raspravi žele”, rekao je Čubrilović.

On je istakao da se o Programu reformi BiH nije htjelo raspravljati u demokratskoj atmosferi.

“Izvinjavam se javnosti što je danas mogla da vidi scene koje ne priliče Narodnoj skupštini RS. Svi koji su izazivali incidente sada govore da su za to odgovorni oni koji su vodili sjednicu. Kada sam vodio sjednicu poslanici su opomenuti zbog prekršaja koje su činili, a bilo je nemoguće održati red”, rekao je Čubrilović.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u parlamentu da je dokumnet koji je dostavljen u Skupštinu, u vezi s tačkom dnevnog reda – Informacija o Programu reformi, nije nikakva prevara, niti falsifikat kako to tvrdi opozicija.

Međutim, nastavljene su njegove rasprave s poslanikom u Klubu SDS-a Nebojšom Vukanovićem, a nije manjkalo ni grubih riječi.

(Agencije)