cubrilovic

BANJA LUKA, 15. avgusta – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je tokom današnjeg susreta sa prvim zamjenikom visokog predstavnika u BiH Majklom Skenlanom da je Srpska odlučna da sprovodi reforme radi ubrzanja evropskog puta.

Čubrilović je naveo da je blagovremenim formiranjem efektivne vlasti u skladu sa Izbornim zakonom, Republika Srpska pokazala da je funkcionalniji dio BiH, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

On je pozdravio sporazum koji su postigli lideri vodećih političkih stranaka u BiH.
Čubrilović je izrazio očekivanje da će u što kraćem roku biti formirani zajednički organi vlasti, prije svega Savjet ministara, kako bi važne odluke koje su od interesa i za Srpsku i za Federaciju BiH, bez opstrukcije mogle da budu donesene u razumnom roku.

Na sastanku je istaknuto da je veoma važno ostvariti potpunu funkcionalnost svih nivoa vlasti u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, Ustavom i pozitivnim zakonskim propisima.

Posebno je ukazano na potrebu jačanja vladavine prava, stvaranja povoljnijeg ambijenta, efikasnijeg ekonomskog i privrednog razvoja, te jačanje regionalnih i evropskih integracija kako bi se stvorili uslovi za brži napredak i bolji životni standard na ovim prostorima.

(ATV)