skola

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da su zdravstvene institucije odgovorile kako treba povodom pojave virusa korona, te da nastave gotovo sigurno neće biti do kraja školske godine.

“Nadležne institucije su pravovremeno reagovale. Zdravstvene institucije su reagovale na pravi način, sve službe su u pripravnosti. Vjerovatno neće biti moguće organizovati ni školu do kraja polugodišta. Doprinos će ovoj situaciji i postavljanje šatora na prelazima. Procedure su jasne. Šteta će se odraziti na našu privredu najviše”, rekla je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

“Moramo definisati set mjera kojima ćemo pomoći privredi. Iz tog razloga Vlada je definisala čitav niz mjera koje je dogovorila sa poslovnom zajednicom. Ono što je važno da pošaljemo poruku građanima, a posebno onima gdje se najviše osjeti šteta. Jedna od mjera koje je Vlada definisala jeste moratorij na plaćanje kredita. Namjera nam je da kada sve prođe, organizujemo Fond za pomoć privredi. Većina građana zaslužuje svaku pohvalu što poštuju mjere i u skladu s tim se suočavaju s ovim problemom”, dodaje Cvijanovićeva.

(Glas Srpske)