??????????????????

Dragutin Topić, trofejni srpski skakač u vis, učestvovao je pet puta na Olimpijskim igrama, dva najvrijednija zlataje osvojio na Evropskom prvenstvu u Splitu 1990. godine, te ono šest godina kasnije u Stokholmu kada je postavio nacionalni rekord sa 2 metra i 35 centimetara,objavio je Blic. Ipak, bio je on i mnogo više od toga.

Na početku devedesetih, ne samo da je nosio dres KK Spartak iz Subotice, već je dva puta osvojio i takmičenja u zakucavanju, prenosi “MVP portal”.

– Košarka je moja velika ljubav, baš kao i odbojka, a tih godina je moj trener bio kondicioni trener Spartaka i dosta vremena sam provodio u Subotici. Bio je to marketinški potez načinjen u obostranu korist, trojka Zvezdi je bila šut iz straha, a u zakucavanjima stvarno nisam imao dostojnog rivala jer sam bio i najmaštovitiji, ali i najduže sam letio. Takođe sam u sezoni 2002/2003 igrao za KK Smederevo na nagovor tadašnjeg predsednika kluba, a onda i sekretara KSS Andrije Kleuta, mog velikog prijatelja. Te godine smo iz srpske lige ušli u savezni rang – rekao je Topić.

(Srpskainfo)