Ponovo kreću radovi oko Univerzitetskog kliničkog centra. Raspisan je javni tender za izgradnju podzemne garaže na četiri etaže, čime bi problem nedostatka parking mjesta trebalo bi da bude riješen. Druga faza radova, koja nije u sklopu ovog tendera, odnosi se na gradnju hotela za potrebe doktora koji dolaze iz inostranstva i za porodice pacijenata.

kliniciki.png-440x315

Foto: N.N.

“Mi veliki značaj dajemo liječenju pacijenta iz istočnog i južnog dijela Republike Srpske, koji su udaljeni nekoliko stotina kilometara i smatramo da je vrlo bitno kada im dolazi posjeta, da ne moraju da se troše da plaćaju skupe hotela po Banjaluci, da mogu tu da spavaju blizu bolnice, i mi planiramo da te cijene budu jeftine, prilagodljive pacijentima, profesorima i rodbini naših pacijenata,” rekao je Vlado Đajić, generalni direktor UKC Republike Srpske.

Sav novac od naplate smještaja biće upotrebljen za nabavljanje nove opreme i unapređenje klinike, kažu iz UKC-a. Tender za gradnju parking garaže otvoren je još dvadesetak dana, nakon čega se očekuje da će najbolja i najpovoljnija ponuda biti prihvaćena.

Nekoliko hiljada ljudi dnevno prođe kroz Univerzitetski klinički centar, a mnogima od njih još i dodatnu muku zadaje pronalazak parking mjesta. Kada gradnja garaža bude završena dovoljan broj parking mjesta trebao bi pacijentima, ali i zaposlenima, posjetu najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj itekako olakšati.

Parkingom oko UKC-a dnevno prođe i do četiri hiljade automobila, što stvara nesnosne gužve, a vozači koji nemaju drugog izbora i često parkiraju na nepropisnim mjestima.

“Prije tri-četiri dana nisam zatvorio nikog, ali nisam bio propisno parkiran, kao ni brojna druga vozila.”

“Mi premičemo vozilo non-stop, pa ovdje fali jedno 500 parking mjesta,” komentarišu posjetioci UKC-a.

Potpuna izgradnja garaža ne očekuje se u ovoj godini, jer će radovi biti zahtjevni, kaže direktor UKC-a. Do tada je napravljen privremeni parking ispod ginekologije, za oko 400 automobila.

(https://www.banjaluka.com/drustvo/djajic-podzemna-garaza-i-hotel-u-sklopu-ukc-a/)