Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske, danas će, na posebnoj sjednici razmatrati aktuelnu bezbjednosnu i političku situaciju u svijetu i uticaj na Republiku Srpsku.

Sjednica se održava na prijedlog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, predsjednika Narodne skupštine, predsjednika Vlade i srpskog člana Predsjedništva BiH.

Dodik: Šta mislimo o nametanjima, mogu svi zajedno da gledaju u direktnom prenosu

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je juče da su pojedini predstavnici međunarodne zajednice trebali ozbiljno da shvate zvaničnike Republike Srpske kada su govorili da neće prihvatiti bilo kakvo nametanje.
 

“Samo djelimični pokušaj Evrope da se izvuče iz ovog gliba, aposlutno može da proizvede prestanak evropskog puta, ali to su oni izabrali i sada mogu to da rješavaju sa ovim lažnim /Kristijanom Šmitom/”, naglasio je predsjednik Srpske  upitan da prokomentariše odluku njemačkog državljanina Kristijana Šmita da nametne izmjene Izbornog zakona.Predsjednik Srpske je rekao da ga ne čudi što su Nijemci bili u tome, ali ga čudi odakle Britanci da to podržavaju.

“Sve je to licemjerno, ali u svakom slučaju ono što ćemo mi raditi i kako i šta mislimo o nametanjima mogu svi zajedno da gledaju sutra u direktnom prenosu”, poručio je Dodik.

Što se tiče “trojke” i njihovog likovanja povodom nametanja zakona, Dodik je rekao: “Moguće je da se pripreme druge”.

Predsjednik Parlamenta Nenad Stevandić smatra da treba da budu doneseni i zaključci, među kojima i onaj o opredjeljenju Republike Srpske, poštovanju i doslovnom primjenjivanju međunarodnog prava i Opšteg okvirnog mirovnog sporazuma.

Stevandić je u emisiji Telering izjavio je da se ne smije potcijeniti mogućnost terorističkih napada u BiH i dodao da ozbiljan narod razmišlja unaprijed.

Izvor: Agencije