BANJALUKA, 10. juna – Tradicionalna manifestacija “Dan za hvala” održana je danas na novoj pijaci u naselju Lazarevo u prisustvu brojnih građana, koji su uživali u druženju i kulturno-umjetničkom programu, ali i izložbi rasnih konja.

“Izuzetno smo zadovoljni ovogodišnjim odzivom učesnika defilea fijakera s obzirom na to da danas imamo oko 30 fijakera sa područja čitave Republike Srpske. Obezbijedili smo i kulturno-umjetnički program folklornog društva ‘Veselin Masleša’ te druženje uz pasulj i muziku po završetku programa”, rekao je Miodrag Kaurin, direktor “Tržnice”, organizatora manifestacije.

Istakao je da ovogodišnja manifestacija ima i humanitarni karakter, objavile su Nezavisne novine.

“‘Tržnica’ je kao organizator obezbijedila određena sredstva koja će uplatiti na račun ugroženih od poplava, a posebno me raduje što su se vlasnici grla i fijakera, takođe, odazvali akciji”, kazao je Kaurin.

Predstavnici ranča “Zelena dolina” iz Prnjavora, u čijim se štalama nalazi 35 grla, nekoliko šampiona u raznim kategorijama, te šampion BiH, učestvovali su u jučerašnjoj smotri.

“Svake godine rado dolazimo u Banjaluku. Ove godine učestvujemo sa tri fijakera i šest konja. Konjima se bavimo porodično, već generacijama, ali isključivo iz hobija i ljubavi prema toj plemenitoj životinji. Na ranču uzgajamo isključivo lipicanere, posavske i hladnokrvne konje”, rekli su predstavnici “Zelene doline”.

Banjalučanin Nemanja Petrović kaže da već desetu godinu zaredom ne propušta ovu manifestaciju.