trg

BANJA LUKA, 05. decembra – Ekskluzivne delicije i domaći proizvodi afirmisani u okviru Krajiške i Hercegovačke kuće biće predstavljeni na štandu-kućici Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banja Luka u okviru manifestacije „Zimska varoš“ na Trgu Krajine u Banja Luci od 07.12. 2019 do 05.01.2020. g.

“Krajiška kuća” okuplja prerađivače sa područja grada Banja Luka koji su evidentirani u bazi podataka poljoprivrednih proizvođača Centra za razvoj sela, a koji su i odabrani jer će se predstaviti sa širokim asortimanom krajiških proizvoda – likeri, sokovi, pčelarski proizvodi, džemovi, rakije, prerađevine od aronije, sušeno voće, kozmetički preparati na biljnoj bazi, čajevi.

Rezultati rada prepoznatljivih poljoprivrednih gazdinstava sa područja Banje Luke uskoro će zauzeti mjesto u objektu Krajiške kuće čija lokacija je jedna od frekventnijih i najljepših u gradu na Vrbasu.

Centar za razvoj poljoprivrede i sela, tokom trajanja zimskog spektakla, biće organizator mini manifestacija i performansa koji će dati poseban pečat Krajiško-Hercegovačkoj promociji ne samo domaćih proizvoda već običaja i tradicije ovih krajeva.

Manifestacija “Zimska varoš” počinje sa radom 7. decembra 2019. godine i trajaće do 5. janura 2020. godine. Organizator je Centar za marketinški razvoj Banja Luka.

(Banjaluka.net)