demos

BANJA LUKA, 18. oktobra -DEMOS podržava najavljeno povećanje plata u RS, što se može realizovati bez posebnog opterećenja republičkog budžeta borbom institucija protiv sive ekonomije, kao i odgovornim upravljanjem javnim preduzećima, rekao je generalni sekretar stranke Boran Bosančić.

– DEMOS zbog toga poziva na analizu rada svih direktora javnih preduzeća koja ne posluju pozitivno bez obzira na političku partiju iz koje dolaze. Spremni smo da svi direktori koje je predložila naša partija prvi ponesu odgovornost ukoliko njihov rad ne donosi očekivane rezultate – rekao je Bosančić.

On je pozvao i inspekcijske organe da što hitnije i bez odlaganja krenu u kontrolu poslovanja poslovnih subjekata u Srpskoj sa nultom stopom tolerancije, odnosno da  sankcionišu vlasnike firmi koje ne plaćaju porez i čiji radnici nisu prijavljeni na stvarnu zaradu, nego plate primaju u kovertama.

– Samo na ovaj način našim građanima ćemo obezbijediti bolji standard kroz povećanje plata i penzija. Činjenica je da primanja godinama stagniraju dok cijene konstantno rastu – istakao je Bosančić.

(Srpskainfo)