BANJA LUKA, 13. aprila – Resorni odbor za poljoprivredu Demos-a i Klub odbornika Demos-a u Skupštini grada Banja Luka uputio je inicijativu gradonačelniku Igoru Radojičiću da se sjemenski paketi koje je Grad dijelio obezbijede za sve građane koji su aplicirali. Gradonačenik je prihvatio ovu inicijativu tako da će još 700 paketa biti podijeljeno građanima. Brijednost jednog paketa iznosi 200 KM. Podjela paketa biće realizovana u narednom periodu preko Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

– Pravilnik o poljoprivrednim podsticajima će biti gotov u narednim danima i mi kao Klub odbornika ćemo vršiti prezentaciju istog po mjesnim zajednicama. Cilj nam je da što veći broj poljoprivrednika bude upoznat sa načinom ostvarivanja podsticaja – istakao je šef Kluba odbornika Demos-a, Nenad Šibarević.

Šibarević je dodao da predviđena sredstva za podsticaje iznose 1 000 000 KM i namijenjena su sufinasiranju nabavke sjemena, đubriva, zaštitnih sredstava, opreme za pojedine poljoprivredne djelatnosti i nove mehanizacije.