BANJALUKA, 08. aprila – Meč, koji ću u subotu imati u Majorci, za mene je jedan od najvažnijih u karijeri i pokušaću da iz njega izađem kao pobjednik.

Izjavio je ovo profesionalni svjetski prvak u “K-1” u kruzer kategoriji do 86 kilograma, u WKU verziji, Banjalučanin Denis Marjanović koji će u subotu u Španiji imati meč protiv domaćeg borca Mojzesa Ruibala.

– Kada imate meč na terenu rivala, morate da budete svjesni da je protivnik u blagoj prednosti i da će imati blagu prednost kod sudija. Naravno, to je tako samo dok ne počne borba i nadam se da će se u ringu stvari drastično promijeniti. Nastojaću da borbu završim prije isteka posljednje treće runde, jer ako dođe do bodovanja, onda je svašta moguće. U svakom slučaju, vjerujem u sebe i svoje mogućnosti, a očekujem i da iz ugla, od trenera Draženka Ninića i Peđe Stankovića, dobijem pravovremene i kvalitetne savjete – naglasio je član Kik-boks kluba “Draženko Ninić” Denis Marjanović, objavio je Glas Srpske.

Banjalučanin je nedavno potpisao početni ugovor sa jednom od dvije najjače svjetske kik-boks organizacije “K-1” i biće ovo prva od dvije dogovorene borbe. Druga je na rasporedu krajem juna u Rumuniji.

– Ponosam sam što mi je “K-1” organizacija, koja je uz “Glori” najjača u svijetu, ponudila ugovor i siguran sam da ću već u Majorci opravdati njihovo povjerenje. Jedini sam borac iz Republike Srpske koji je dobio ovu šansu i jednostavno moram da je iskoristim – nastavio je Marjanović.

Pripreme za duel u Španiji bile su dugotrajne, a završnica je obavljena na Mrakovici.

– Svjestan sam da ću u slučaju dobrih izdanja u Španiji, a kasnije i Rumuniji dobiti priliku da sa “K-1” organizacijom potpišem još kvalitetniji ugovor, koji bi mi otvorio vrata svijeta. Zbog toga sam se žestoko pripremao, a na Mrakovici sam imao i nekoliko sparing mečeva sa Bojanom Džepinom, koji se priprema za prvenstvo Srbije – istakao je Marjanović.

Već 26. aprila u njemačkom Manhajmu ga očekuje odbrana šampionskog pojasa u duelu sa domaćim borcem Džejmsom Filipsom.

– Meč za pojas je bio ranije dogovoren i praktično je upao između ova dva. Zbog toga je borba u Majorci meč sa dvije oštrice. Naime, u slučaju pobjede otvaraju mi se vrata za potpisivanje bogatijeg ugovora, ali sa druge strane rizikujem eventualnu povredu. Nadam se da će sve biti u redu i da ću kraj aprila dočekati sa dvije pobjede – dodao je Marjanović.

Plakat

Meč između Mojzesa Ruibala i Denisa Marjanovića na Pirinejskom poluostrvu najavljuje se na sva “zvona”. Cijela Majorka oblijepljena je plakatima na kojima se nalaze dvojica boraca, a njihov duel se najavljuje kao “Bitka za Španiju”.

– Meč će biti održan u “Pabelon Polideportivo Areni”, koja ima 4.500 sjedećih mjesta i već je sada izvjesno da će biti pretijesna da primi sve one koji žele da posmatraju našu borbu – naglasio je Marjanović.