Snimak koji je u Beču napravio Srbin koji živi i radi u austrijskoj prestonici i na kojem se vidi djevojčica za koju se sumnja da je Danka Ilić (2), čiji je nestanak prijavljen 26. marta u Boru, uzburkao je srpsku javnost.

Kako Kurir saznaje, sprska policija je u noći između subote i nedjelje dobila mejl iz Beča u kojem naš državljanin navodi da je vidio djevojčicu koja podsjeća na nestalu Danku i opisuje scenu kojoj je prisustvovao.

– Oko 20 časova izašao sam sa metro stanice i ugledao sam dete koje se otima i viče. Prvo sam posmatrao, a zatim sam počeo da snimam. Sve se dešavalo na jednoj stanici tramvaja. Sa detetom su bile dve žene koje su međusobno pričale na rumunskom. Dozivale su dete nekim imenom, nisam razumeo kojim, ali se devojčica uopšte nije odazivala – naveo je u mejlu Srbin iz Beča koji je tada policiji u Beogradu poslao i snimak djeteta.

Prema riječima izvora Kurira iz istrage, odmah je uspostavljena saradnja austrijske i srpske policije.

– Oni su odmah reagovali i odgovorili na sve zahteve koji su im prosleđeni. Ostvarena je saradnja, a tamošnja policija je pokrenula istragu i nadaju se pozitivnom ishodu – kaže izvor i dodaje:

– Naša policija je odmah kontaktirala i Evropol kome su poslati svi poznati podaci i snimak.

Podsjetimo, potraga za djevojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora, koja je nestala je u utorak u 13.45 u naselju Banjsko Polje, ušla je u šesti dan.

U trenutku nestanka, mala Danka je imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu.

Danka ima dvije godine, smeđu kosu i smeđe oči i visine je oko 85 cm.

Djevojčica ima bradavicu, viseću, dužine oko 1cm na resici levog uha, na strani ka licu, i mladež na nadlaktici lijeve ruke, sa spoljne strane ka leđima, nepravilnog oblika u boji za nijansu tamnijoj od boje kože.

Izvor: Kurir

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime