branko-radicevic

Nataša Zrnić, direktorica Osnovne škole “Branko Radičević”, kadar Ujedinjene Srpske, dala je ostavku na tu poziciju. Iako nije htjela da komentariše ove navode, “Nezavisne” saznaju da su razlozi ostavke privatni problemi.

BANJA LUKA, 05. marta – U Ministarstvu prosvjete i kulture RS su potvrdili da je Zrnićeva obavijestila ovo ministarstvo da podnosi neopozivu ostavku na funkciju direktora ove osnovne škole i to iz privatnih razloga.

“Ministarstvo prosvjete i kulture RS će sprovesti zakonom predviđenu proceduru  u ovom slučaju”, rekli su u ovom ministarstvu.

Kako nezvanično saznajemo, na njeno mjesto kao vršilac dužnosti direktora bi najvjerovatnije trebalo da sjedne Siniša Rendić, trenutni direktor OŠ “Sveti Ćirilo i Metodije” u Piskavici, takođe kadar Ujedinjene Srpske.

Rendić je u razgovoru za “Nezavisne” rekao da nema komentara, te da nije upoznat sa ovom situacijom.

Zrnićeva je na mjesto vršioca dužnosti direktora ove najbrojnije osnovne škole u RS došla u novembru prošle godine, kada je tadašnja direktorica Darija Mićić, kadar Demosa, nakon isteka mandata od četiri godine formalno razriješena dužnosti.

Na mjestu direktora Zrnićeva je bila od 1. februara ove godine, nakon što je istekao period od 90 dana tokom kojeg je bila vršilac dužnosti direktora.

Boran Bosančić, odbornik iz reda Demosa, rekao je da je Demos zainteresovan da u ovoj školi direktor opet bude kadar ove političke partije, ali da to zavisi od koalicionih dogovora.

“Mi bismo rado predložili Dariju Mićić za direktora ove škole, ali moram da kažem da je u toku usaglašavanje dogovora sa koalicionim partnerima”, rekao je Bosančić.

Dodao je da smatra da bi, kada su u pitanju interesi škole, bez obzira na stranačke pripadnosti, Mićićeva bila najbolje rješenje.

Milan Petković, predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske, nije htio ništa komentarisati o ostavci Zrnićeve.

(Nezavisne)