Supruga čuvenog tenisera Novaka Đokovića, Jelena Đoković, otvorila je dušu o mnogim detaljima koji intrigiraju javnost već godinama.

Kada sam dobila djecu poželjela sam da im budem najbolji učitelj pa sam sebe dotjerala do stadijuma da štrebam kao luda na temu roditeljstva i psihologije odrastanja, razvoja mozga, razvoja emocija i između ostalog kroz tu moju strast sam sa našim timom u Novak Đoković Fondaciji razvila programe baš za roditelje poput mene koji žele da nauče više, koji žele da nauče od nekog ko ima više iskustva, ali da ne budu savršeni – navodi Jelena, piše Blic.

Uvijek su nas učili da deca treba da stoje na ramenima svojih roditelja, kao da treba da ih podignemo da budu još bolja, veća i uspješnija od nas, dodala je Jelena Đoković.

– Ja sam udata za ličnost koja je zapravo već sada istorijska i ja sam mislila da kao majka treba da izmislim toplu vodu. Naravno to me je potpuno sludjelo, ta misao, i dovelo do novog učenja. Dosta sam se mijenjala. Moje poteškoće su bile i te što sam željela da zaštitim djecu, da im dam izbor da sami odluče da li žele ili ne žele da budu dio našeg javnog života koji je nužan kao posljedica velikog uspjeha, istorijskog uspjeha koji je Novak postigao. Između ostalog moj muž možda nema takva razmišljanja, pa je trebalo naći kompromis. On je odrastao u uslovima gdje je sanjao da bude voljen, viđen, da stoji na vrhu svijeta, da svi znaju za njega, dok sam ja sanjala potpuno drugačiji san. Ja sam željela da budem uspješna žena iz senke – kazala je Jelena u emisiji “Ko sam tebi i šta sam sebi”, pa se dotakla Novakovog roditeljstva.

– Novak je stvarno divan otac i jako to dobro radi, ali njegov kapacitet za tu vrstu koncentracije koju djeca zahtjevaju je limitiran jer on ima previše obaveza i u tom kontekstu mislim da smo jako dobar tim zato što je meni veliko zadovoljstvo da budem tu i imam pomoć. Mi vrlo dobro znamo šta su Novakove potrebe i sve se mi uklapamo u te potrebe. To je manje glamurozno reći, ali je istina i Novak je toga svjestan. I njegovi roditelji i njegova braća, mi smo svi podređeni tom velikom uspjehu, svjetskom uspjehu – navela je ona.

– Nedavno smo imali konverzaciju zašto ne putujemo više sa njim. Djeca su porasla, žele da imaju drugare, žele da idu u svoj vrtić, da imaju svoje rutine, svoj poznati parkić, poznate lokacije i da znaju gdje su. Njima je zanimljivo da odu na nedjelju ili dvije negdje, međutim dinamika našeg putovanja je uglavnom takva da mi poznajemo hotelske sobe, poznajemo put do teniskih terena i poznajemo lokalne parkiće mjesta u kom smo. E sad, neko je više sposoban da se regeneriše u tom svijetu. Novak je neko ko je odrastao sa tim intenzitetom “brejk lopta, meč lopta, brejk lopta, meč lopta”, ali mi se umorimo gledajući, mi promjenimo kanal da se odmorimo. On je u tome non-stop, on kada se vrati kući gleda na Youtube-u i analizira šta se dešavalo u nekom drugom meču, koji je sljedeći protivnik, šta konkurencija radi, on je vrlo posvećen i veliki je profesionalac. I ja sam to živjela prije nego što su djeca došla, a ovo je nova priča koju ja pokušavam da uhodavam i još uvijek to manje uspješno radim nego što bih voljela u smislu da se umaram mnogo od putovanja i insistiram da putovanja budu rjeđa kako bi bila kvalitetnija – istakla je Jelena u pomenutoj emisiji, pa otkrila gdje je njihov dom.

– Moj dom za sada je bio u Monaku, ali ne znamo da li možemo baš da kažemo da je to naš dom. Prethodne dvije godine smo proveli dosta vremena ovdje u Srbiji, tako da je i ovo dom. Mislim da mi je dom i u inostranstvu zato što su moji roditelji sa mnom i moja sestra je sa mnom, moj muž i djeca, dom je tamo gdje smo mi, ali ne u hotelu (smijeh). Meni treba jedan dom, mislim da mi treba jedan dom, ali mi to ne možemo da ispunimo, moramo da budemo na više lokacija jer nas život prosto ne vodi samo na jednu stranu – kazala je supruga Novaka Đokovića.

(Srpskainfo)

1 komentar

  1. Razumijem gdju Novak, potpuno je razumem. Zasto tek ta opterecivanja , kako? Sta? Gdje sada se za mene polemisu????? Znam , da se u svakom braku nesto promijeni, kad dodju Djeca, kad muz promjeni posao ili ostane bez posla .Ali manje vise to mi znamo i trebamo biti svjesni prije nego se odlucimo stupiti u Brak.Kasnije je kasno,postajete majka supruga itd.Gdja Novak Jelena, pitanje ?Zasto se obracate u javnosti sa vasim malim problemcicima, koji nema .Milliarde zena bi se moglo izjasniti o svojim stvarnim problemima, Ali nikoga to ne interessuje.Nemozete imati PARE I JARE.Treba da budete ponosni i zahvalni.😡

Comments are closed.