Đorđe Đoković, direktor Adria Tura i brat najboljeg tenisera planete Novaka Đokovića kaže da je Nole teško podnio informaciju da je Grigor Dimitrov, bugarski igrač zaražen korona virusom.

“Pre sat vremena smo saznali. Od tada smo sproveli apsolutno sve mere propisane od strane Vlade Hrvatske da bismo zaštitili sve koji su bili u neposrednoj blizini. Nastavljamo da postupamo tako. U narednih nekoliko sati će svi koji su bili u bliskom kontaktu sa Grigorom biti testirani”,  rekao je najmlađi od braće Đoković za Sport klub.

“Mi želimo da se zahvalimo svima koji su došli, žao nam je što smo morali da otkažemo. Jedan jedini razlog je da zaštitimo sve, ne želimo da rizikujemo bilo šta. Želimo Grigoru sve najbolje, nastavljamo da postupamo po merama i nadam se da se vraćamo u Zadar kada bude neka bolja situacija, možda već sledeće godine”,  rekao je direktor Adria Toura.

Novakov trener Goran Ivanišević bio je direktor zadarskog turnira koji je zaista počeo dobrim mečevima igrača gde su bili Borna Ćorić, Marin Čilić, Novak, Dimitrov, Peđa Krstin, Danilo Petrović, Rubljov…

“Jedan veliki šok. Đole je prvi primio. Savjetovali smo se i sa svim ustanovama, Vladom, kriznim štabom i odlučili ono što je najsigurnije i najbolje i za igrače i za porodice i sve ove ljude dobre koji su došli svih ovih dana što su bili u kontaktu sa Grigorom, da se svi testiraju. Sad će se svi testirati. Ja sam se prije tri dana slučajno testirao i bio sam negativan iako sam bio u kontaktu sa Grigorom. Ja sam tu kao onaj koji donosi loše vijesti. Njega uvek izgađaju ili izvižde, ali bih se i u lošim okolnostima zahvalio Đokoviću što su nam dali organizaciju u Zadru. Ljudi su vidjeli najboljeg na svijetu, nažalost uskratili smo im finale, ali to je za dobro svih nas”,  rekao je Ivanišević.

Đoković je otkrio i kako su njegov brat i porodica primili informaciju o Dimitrovu i njegovom stanju.

“Jako nam je teško. Kao što smo i pričali, mi smo u ovu organizaciju ušli svim srcem, dušom. Preduzeli smo sve mere propisane od Vlada Srbije i Hrvatske. Mislili smo da je dovoljno. Grigor je bio pre nego je došao u Zadar i u svojoj rodnoj zemlji, ne znamo gde je zaradio virus, opet kažem ovo je prvi test, na drugom testu se mogu prikazati potpuno drugačiji rezultati. Imali smo nagovaranja da nastavimo i odigramo finale, ali Goran (Ivanišević) i ja nismo smeli da dozvolimo sebi. Ipak smo mi odgovorni i nismo smeli da dozvolimo da bilo ko bude u opasnosti i nadamo se da će svi imati razumevanja”, rekao je.

Za sada nema precizne informacije hoće li se Adria Tour, planiran još za Banjaluku i Sarajevo, uopšte nastavljati.

“Blagovremeno ćemo obavestiti i za ostale turnire”,  rekao je Đorđe Đoković.

(Telegraf.rs)