Između dobojskih gradskih odbora DEMOS-a i Prve SDS, danas je svečano potpisana koalicija i zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima 2020.

Sporazum o koalicionom djelovanju potpisali su predsjednici gradskih odbora tih partija, Slađan Jović i Petar Ostojić.

“Mi jesmo veoma ozbiljna stranka i spremni smo za izbornu trku. Drago mi je da je Prva SDS, stranka koja je sastavljena od ljudi koji imaju veliko političko iskustvo i koji djeluju još od devedesetih godina, prepoznala snagu DEMOS-a i izrazila želju da zajednički nastupimo na izborima. Posebno me raduje što smo odmah usaglasili osnovne ciljeve, a jedan od njih je i podrška gospodina Borisa Jerinića za gradonačelnika Doboja, na izborima koji ubrzo dolaze” izjavio je Jović.

Zadovoljstvo zbog potpisanog sporazuma nije krio ni Petar Ostojić iz Prve SDS:

“Vjerujem da ćemo zajednički ostvariti odličnu saradnju kao i dobre rezultate na izborima. Zahvalan sam DEMOS-u što je prihvatio koaliciju i što je gradski odbor ove partije na čelu sa gospodinom Jovićem, odmah na startu našeg zajedničkog djelovanja, pokazao da se radi o jednoj ozbiljnoj političkoj organizaciji, kao i visok stepen saradnje” izjavio je Ostojić.

Pored potpisivanja navedene koalicije, predstavljeni su i zajednički kandidati koji će se ispred ove dvije partije upustiti u izbornu trku.

Kao počasni gost prisustvovao je gospodin Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.On je čestitao navedenim partijama na potpisivanju sporazuma a kandidatima poželio dobar uspjeh na izborima.

Jerinić se tom prilikom zahvalio na ukazanim povjerenju i odluci dobojskih gradskih odbora DEMOS-a i Prve SDS što će ga podržati u kandidaturi za gradonačelnika na predstojećim izborima.

(banjaluka.net)