BANJA LUKA, 24. aprila – Na inicijativu Lovačkog saveza Republike Srpske danas je u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske održan sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem i predstavnicima Lovačkog saveza na kome je razgovarano o brojnim projektima iz oblasti razvoja i unapređenja lovstva.

– Razgovarano je i o mogućnostima  lova povodom trenutne situacije uzrokovane pandemijom korona virusa. S obzirom na to da se bliži sezona lova na srndaća, dogovoreno je da se korisnicima lovišta  omogući lov na ovu divljač, koji počinje od 15. maja- saopšteno je nakon sastanka.

Dodaje se da su prilikom realizacije lova na pomenutu divljač korisnici lovišta dužni da poštuju sve propise koji proističu iz Zakona o lovstvu Republike Srpske kao i mjere koje je donio Republički štab za vanredne situacije povodom korona virusa.

O eventualnim dodatnim mjerama koji se odnose na otvor lova korisnici lovišta će biti blagovremeno obaviješteni od strane Ministarstva i Lovačkog saveza RS.

(Srpskainfo)