poljoprivreda

BANJA LUKA, 03. avgusta – Isplata naknade poljoprivrednicima, koji su pretrpjeli veće štete na usjevima tokom obilnih majskih padavina počela je ove sedmice, rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

– Grad je ranije donio odluku da pomogne sugrađanima sa nadoknadom dijela štete na poljoprivrednim usjevima i isplata je u toku. U Bronzanom majdanu su bile najveće štete na usjevima i ove nadoknade su samo jedan vid podrške stanovništvu – rekao je Radojičić, koji je juče posjetio tu mjesnu zajednicu gdje je razgovarao sa mještanima o aktuelnim projektima na tom području.

Veoma važno pitanje za taj kraj, vodosnabdijevanje, biće riješeno izgradnjom kraka podsistema u okviru velikog vodovodnog sistema “Crno vrelo” ka Bronzanom majdanu.

– Imamo aranžman sa EBRD-om za projekte vodosnabdijevanja i jedan od krakova koji treba da se počne raditi, jeste ovaj prema velikom prostoru Bronzanog majdana, koji se čeka dugo vremena. Očekujemo da gradnja tog kraka počne u septembru – naglasio je Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da su u toj MZ ovih dana počeli i radovi na školi u okviru velikog projekta obnove škola na području grada.

– Sanira se krov na školskom objektu, kao i sanitarni čvorovi. Dakle, ima nekoliko poslova koji se rade na ovom području, a želimo poslušati i građane ako imaju još neke prijedloge – zaključio je Radojičić.

(Srpskainfo)