BANJA LUKA, 17. septembra – Izgradnja prvog gradskog vrtića u Kuljanima bi trebalo da počne ove godine, najavio je gradonačelnik Igor Radojičić.

Novi vrtić u ovoj mjesnoj zajednici bi trebao omogućiti smještaj oko 90 mališana.

– Kuljani su naselje koje raste i u koje se doseljava veliki broj ljudi. Projekat izgradnje vrtića ćemo realizovati zajedno sa UNDP. Grad je obezbijedio sredstva, a očekujemo da UNDP izabere izvođača i da već tokom predstojeće jeseni započnemo radove – naveo je Radojičić.

Nedavno je najavljeno da će i novi dio vrtića „Kolibri“ uskoro otvoriti svoja vrata, u okviru velikog plana da se do kraja godine obezbijedi ukupno novih 650 mjesta u predškolskim ustanovama.

Radovi na ovom objektu su  ušli u završnu fazu i ovih dana počelo je opremanje, kako bi ovaj predškolski objekat bio spreman za prijem oko 170 mališana.

Do jeseni bi trebalo da bude završen i novi vrtić na Petrićevcu, koji je predviđen za smještaj do 150 djece. Takođe, intenzivno se radi na dogradnji najstarijeg gradskog vrtića – „Ježeve kućice“ a tokom godine kroz projekat „Energetske efikasnosti“ biće „utopljeni“ vrtići „Neven“ i „Naša djeca“.

(Srpskainfo)