BANJALUKA, 15. marta – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je pismo podrške Vladimiru Putinu na aktuelnim predsjedničkim izborima u Ruskoj Federaciji.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je pismo podrške Vladimiru Putinu, nezavisnom kandidatu na predsjedničkim izborima u Ruskoj Federaciji, poželevši mu još jednu pobjedu koja bi nesumnjivo značila dalji napredak i razvoj prijateljske Rusije, kao i unapređenje odnosa i jačanje saradnje sa Republikom Srpskom.

“Ruski narod ovih dana bira svoju budućnost. Uvjeren sam da je njihova budućnost u politici koju vodite i da će njihov izbor biti Vladimir Putin. Ovi izbori su od velikog značaja za bratsku Rusiju, ali i za nas koji u vama vidimo velikog državnika i prijatelja Republike Srpske i srpskog naroda u cjelini”, naglasio je predsjednik Srpske u pismu podrške upućenom Putinu.

Dodik je istakao da napredak koji je Rusija ostvarila pod vođstvom Vladimira Putina dokazuje ispravnost politike koju vodi, a koja je usmjerena na očuvanje jedinstva, suvereniteta i bezbjednosti zemlje, svih hrišćanskih vrijednosti, tradicije, istorije i kulture.

“Vjerujem da će građani Ruske Federacije prepoznati i nagraditi vaš patriotizam, odanost domovini, kao i rad i trud koji ste uložili za bolju budućnost Rusije i ruskog naroda, iskazujući vam povjerenje za i naredni predsjednički mandat”, naglasio je Dodik.

Predsjednik Dodik je istakao da je za Republiku Srpsku, kao i srpski narod u cjelini, izuzetno važno da za predsjednika Ruske Federacije bude Vladimir Putin, lider sa vizijom i jasnom politikom usmjerenom na dobrobit ruskog naroda, prosperiteta i napretka zemlje.iz Kabineta je predsjednik Srpske.

Podsjećajući da Republika Srpska i Ruska Federacija tradicionalno imaju dobre odnose, Dodik je izrazio nadu da će tako biti i u budućnosti na obostrano zadovoljstvo.

“Dosta je urađeno u našoj saradnji do sada i vjerujem da se politička i ekonomska saradnja može podići na još viši nivo. Bliskim odnosima i bratskom saradnjom Republike Srpske i Ruske Federacije dali ste svoj lični pečat i doprinos, a uvjeren sam da će tako biti i nakon ovih predsjedničkih izbora, te da će ruski narod izabrati najboljeg kandidata”, Vladimir Putin – istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske poželio je Putinu puno sreće, uspjeha na predsjedničkim izborima i ubjedljivu pobjedu koja će svima osigurati bolju, sigurniju i mirniju budućnost.

U Rusiji je počelo glasanje na izborima za predsjednika Rusije. Svoje biračko pravo prvi će ostvariti stanovnici Kamčatke, gdje su biračka mjesta već otvorena – glasaće se od 8.00 do 20.00 časova od 15. do 17. marta.

Centralna izborna komisija (CIK) registrovala je četiri predsjednička kandidata Nikolaja Haritonova (Komunistička partija), Leonida Sluckog (LDPR), Vladislava Davankova (Novi ljudi) i Vladimira Putina nezavisnog kandidata.

CIK će preliminarne rezultate glasanja objaviti 18. marta ujutro. Komisija će sa prvim rezultatima izaći u nedjelju, 17. marta u 21:00 sat.

Izvor: RTRS