bicikl

BANJA LUKA, 20. septembra – Grad Banjaluka će dogodine dobiti nove stanice “BL Bikea”, u nastojanju da svako veće naselje bude pokriveno terminalom za iznajmljivanje javnih bicikala, izjavio je Slavko Davidović, šef Odsjeka za saobraćaj.

 Nakon uručenja 10 besplatnih kartica za korištenje “BL Bikea”, Davidović je istakao da će, pored pet postojećih, biti proširen novim stanicama.

“Plan je da svako veće naselje dobije svoj terminal. Tako i za narednu godinu planiramo da otvorimo jedan ili dva nova terminala. U opciji su lokacije u Rosuljama, Kočićevom vijencu, Boriku i Lazarevu”, rekao je Davidović.

Prema posljednjim podacima, ovaj, sve popularaniji sistem koristi 1.200 građana.

Povodom Evropske sedmice mobilnosti, u petak su uručene besplatne kartice za 10 građana koji su izvučeni na nagradnoj igri organizovanoj na gradskoj Facebook stranici.

Ovaj sistem za iznajmljivanje javnih bicikala, koji je pušten u funkciju prošle godine, nedavno je proširen novim terminalom i dodatnim biciklima na lokaciji u Obilićevu, na ukrštanju ulica Cara Lazara i Krfske.

Sada su stanice “BL Bikea” dostupne u centru grada u Ulici kralja Petra I Karađorđevića preko puta zgrade Gradske uprave, kod vodenog parka “Aquana”, u Ulici Majke Jugovića kod Studentskog centra “Nikola Tesla”, u parku “Mladen Stojanović” i uz istočni tranzit na ukrštanju ulica Cara Lazara i Krfske.

(Nezavisne)