Od 1. aprila, dograđeni vrtić “Bubamara” u naselju Obilićevo otvoriće svoja vrata za novih 18 mališana.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar kaže da su radovi na proširenju ovog vrtića gotovi i da se trenutno radi na tehničkom prijemu objekta, poslije čega će on biti i zvanično pušten u funkciju.

On je podsjetio da je dogradnju ovog vrtića finansirala kompanija „Delta“, u okviru koncepta društveno odgovornog poslovanja.

U Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje ističu da su već počele pripreme za prijem novih mališana, koji će u novim prostorijama biti smješteni već od 1. aprila.

“Radujemo se što uskoro možemo da primimo još jednu jasličku grupu u ovaj vrtić”, ističe direktorica Centra Jelena Kurtinović.

vrtic-440x315

Foto: N.N.

Ovim je i Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje povećao svoj kapacitet za nova mjesta i sada ih ukupno ima 2.220. Sam vrtić „Bubamara“ u Obilićevu do sada je mogao da primi 144 djece, a sada je taj broj povećan na 162.

“Ovaj prostor je namijenjen za mališane u uzrastu od jedne do tri godine, koji će imati odlične uslove u dograđenom dijelu vrtića. Važno je naglasiti i da su sada zadovoljene potrebe naših korisnika u naselju Obilićevo”, rekla je Kurtinovićeva.

Prema podacima Centra, trenutno su najveće potrebe za smještaj mališana u vrtiće na Starčevici. Po planovima gradskih vlasti, ovaj problem će biti donekle riješen izgradnjom novog vrtića u Uli­ci Prve kra­ji­ške bri­ga­de na­ro­dne od­bra­ne, u prostoru koji je donedavno ko­ris­ti­la Grad­ska ra­zvoj­na agen­ci­ja.

Nažalost, neuspješni postupci javnih nabavki odgodili su početak rekonstrukcije ovog prostora za potrebe novog vrtića. Nedavno, po drugi put je poništen tender za izbor izvođača za rekonstrukciju, zbog čega će uskoro biti raspisana nova nabavka.

“Potrebe za smještaj mališana u gradskim vrtića su značajne, a trenutno, pored Starčevice, imamo dosta zahtjeva za nova mjesta i u Lazarevu i Kuljanima”,kaže ona.

S druge strane, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar najavljuje da će ove godine, u skladu sa potrebama mještana, biti pokrenuta izgradnja novog vrtića u Lazarevu.

“Tehnička dokumentacija je spremna i narednih dana biće raspisana javna nabavka za izbor izvođača radova. Kad ovaj postupak bude okončan, uslijediće radovi na izgradnji novog vrtića u Lazarevu”, kazao je Bilčar.

(https://www.banjaluka.com/drustvo/dogradjen-vrtic-u-obilicevu-mjesto-za-jos-18-malisana/)