petricevac

BANJA LUKA, 02. avgusta – Zbog sve većeg broja učenika Osnovna škola “Miloš Crnjanski” na Petrićevcu, će po uzoru na školu na Starčevici, biti dograđena novim učionicama.

“Zbog pojačanog priliva djece, raste pritisak na ovu školu. Planirana je dogradnja, po uzoru na OŠ ‘Branko Radičević’ na Starčevici, koja je nedavno dobila osam novih učionica”, kazao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

Kako bi što prije riješio problem ove prebukirane škole, gradske službe već su pokrenule prve aktivnosti.

“Iako ovaj problem nije u našoj direktnoj nadležnosti, nego Ministarstva prosvjete i kuluture RS, imamo obavezu prema stanovnicima ovog naselja i želimo da pomognemo u rješavanju ovog problema”, kaže Bilčar.

Kako je naveo, ovih dana je raspisana javna nabavka za izbor izvođača za izradu urbanističko-tehničkih uslova za dogradnju škole na Petrićevcu i za izradu glavnog projekta.

“Izrada projektne dokumentacije i pribavljanje potrebnih dozvola nam je u planu za ovu godinu, za šta smo i obezbijedili sredstva u budžetu”, dodao je Bilčar, te izrazio uvjerenje da će, po obezbjeđenju potrebne dokumentacije, republičke vlasti uspjeti obezbijediti novac za radove.

Istovremeno, radi se na pripremi još jednog velikog projekta – izgradnji nove fiskulturne sale, koja bi trebalo da se nađe pored škole “Branko Radičević”. Identičan projekat biće realizovan i na Laušu, gdje će nova sala biti izgrađena uz Osnovnu školu “Sveti Sava”.

(Nezavisne)