BANJALUKA, 21. decembra – Jelena Ristić, vjerenica najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, boravila je u privatnoj posjeti Banjaluci, te je uživala u čarima grada koji nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Kako saznajemo, izabranica uspješnog sportiste bila je kod koleginice s kojom je studirala i s kojom se prisjetila najljepših uspomena, nakon čega se u Srbiju letom kompanije “Air Serbia”, s banjalučkog aerodroma, vratila u četvrtak popodne.

“Bilo im je zaista lijepo, što se može zaključiti i po osmijesima na fotografijama na kojima su ona i koleginica, inače Banjalučanka, a koja je s Jelenom provela mnogo vremena tokom zajedničkog studija u Milanu”, otkriva naš sagovornik.

U prijatnom druženju s prijateljicom, Jelena se u gradu na Vrbasu opustila od svakodnevnih obaveza, budući da je riječ o djevojci nadaleko poznatoj po nesebičnom i učestalom humanitarnom angažmanu, u sklopu Fondacije “Novak Đoković”, čiji je direktor.

Sve je proteklo bez medijske pompe, tako da je Ristićeva gotovo potpuno uspjela da sačuva svoje aktivnosti u gradu na Vrbasu, pa samim tim detalji njene posjete Banjaluci cure kao iz kapaljke, ali smo uspjeli saznati da ju je ovaj grad oduševio.

“Ona je privatno dolazila u Banjaluku, dakle, nema nikakvih posebnih razloga”, rekao je “Nezavisnim” Nebojša Mandrapa, iz Fondacije “Novak Đoković”.

Kada smo ga upitali da li se Jeleni dopada grad na Vrbasu, on je odgovorio: “Nema osobe koja je došla u vaš grad, a da joj se nije svideo.”

Ristićeva, koja organizuje brojne akcije, u sklopu kojih pomaže ugroženoj djeci, nedavno je izjavila da ona i uspješni teniser priželjkuju potomstvo, a kako je otkrila – u planu je velika porodica.

Da mališane i te kako voli, svjedoči podatak da je prije nekoliko dana uručila zimsku garderobu i obuću djeci u Dnevnom centru za smještaj djece na Novom Beogradu, prikupljenu u akciji “Utoplimo djecu”.

“Akcija ‘Utoplimo decu’ je primer da naš narod ima veliko srce i da želi da pomogne onima kojima je to potrebno”, rekla je tada Ristićeva, poručujući da, dok god je dobrih ljudi u Srbiji, ova djeca neće biti sama i zaboravljena.

Govoreći o ciljevima nje i Đokovića, kazala je ranije da planiraju da imaju djecu u periodu kada budu imali vremena za to.

“Svake nedelje smo na drugoj lokaciji, Novak ima jako stresan posao, ja po pet sati gledam njegove mečeve i nerviram se. Svakako da želimo porodicu”, izjavila je vjerenica uspješnog tenisera, koji je 2011. iz Banjaluke ponio titulu ličnosti godine, na manifestaciji koju tradicionalno organizuju “Nezavisne novine”.