BANJA LUKA, 27. maja – Protiv Duška Jovića i Aleksandra Lapčevića iz Banjaluke podnesen je izvještaj zbog sumnje da su prevarili više osoba u toku prošle godine, potvrđeno je za Srpskainfo.

Kako nezvanično saznajemo, Jović se ranije zvao Dušan Vukajlović.

Oni se terete da su počinili šest krivičnih djela prevara, dva falsifikovanja isprava, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja i pokušaj u vezi prevaraom u sticaju sa i navođenjem na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

– Oni se sumnjiče da su od od januara do jula prošle godine po prethodnom dogovoru u namjeri da na području grada Banjaluka na nezakonit način dođu u posjed nekretnina i građevinskog zemljišta, koje su u vlasništvu drugih osoba, u jednom slučaju stavili, a u drugom slučaju pokušali staviti, u pravni promet falsifikovane lične isprave kao i falsifikovane punomoći javnih bilježnika/notara u Republici Srbiji i Hrvatskoj. Potom bi nekretnine i građevinsko zemljište do kojih su dolazili na taj način, dalje prodavali ili namjeravali da prodaju trećim licima, čime su sebi pribavili imovinsku korist – pojasnila je portparol MUP RS Mirna Miljanović.

Ovim krivičnim djelima oštećeno je više osoba.

Policijski službenici pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju drugih krivičnih djela počinjenih na sličan način od strane navedenih, ali i drugih osoba.

(Srpskainfo)