BANJALUKA, 13. decembra – Maja Tatić sa bendom, „Krajiški trubači“ i „Balkan expres“ su domaći izvođači koji će zabavljati Banjalučane za Novu godinu.

Organizacioni odbor za  Doček Međunarodne Nove godine na Trgu Krajine u Banjaluci juče je donio odluku da će proslava biti uz domaće izvođače koji će uvesti Banjalučane u 2014.-tu.

Milorad Petrić, direktor Kulturnog centra „Banski dvor“, koji je organizator dočeka, rekao je da se na ovaj način želi promovisati umjetnike  iz Banjaluke, objavile su Nezavisne novine.

„Imaćemo doček Dječije i Međunarodne Nove godine“, naveo je on.

Petrić ističe da je svijetska ekonomska kriza uticala na bužet dočeka Nove godine i on će iznositi 35.000 KM kao i prošle godine.

Program Dječije Nove godine kreće od 11 časova uz nastup „Vrapčića“ i njihovih gostiju sa festivala „Mali kompozitor“ i „Đurđevdanske zvijezdice“, baletni studio „Allrgro“, djece iz vrtića i Deda Mrazica.

Nakon njih u 12 časova biće svečano odbrojavanje i doček Dječije Nove 2014.godine, a Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke, će im prvi čestitati.