dragocaj

BANJA LUKA, 25. decembra – Grad Banja Luka planira izgradnju nove ambulante u Dragočaju, čime će stanovništvo ovog potkozarskog kraja moći da dobije usluge zdravstvene zaštite u daleko boljim uslovima.

Uz gradnju ambulante na Petrićevcu, koja će biti puštena u funkciju naredne godine, prioritet gradske administracije je i nova ambulanta u Dragočaju, jer je postojeći objekat u veoma lošem stanju.

Sredstva za buduću ambulantu u Dragočaju obezbijeđena su budžetom u iznosu od 300.000 KM.

-Planirano je da nova ambulanta bude sagrađena na mjestu nekadašnje ambulante u ovom naselju koja se ne koristi decenijama. To je gradsko zemljište i time olakšavajuća okolnost da objekat što prije bude sagrađen – kazao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

Prema njegovim riječima, slijedi izrada potrebne dokumentacije, kako bi na proljeće mogli raspisati tender za izgradnju buduće ambulante.

Sadašnji objekat ambulante porodične medicine u Dragočaju znatno je oštećen usljed slijeganja tla. Trenutno, u ovoj ambulanti, koja obuhvata oko 8.000 stanovnika ovog kraja, djeluju četiri tima porodične medicine.

(Banjaluka.net)