MILIĆI – Policija je uhapsila D.M. iz Milića osumnjičenog da je odbio da odloži oružje, te da je pružao otpor policiji, koja je ispalila metak upozorenja.

Službenici Policijske stanice Milići su ga uhapsili zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Policija je saopštila da su u petak, oko 19 časova tokom redovnih poslova i zadataka došli su do saznanja da se u jednoj ulici u Milićima nalazi osoba koje posjeduje hladno oružje.

-Postupajući po navedenom, policijski službenici su mu izdali upozorenje, a potom i naređenje da odloži hladno oružje o koje se oglušio. Zbog pružanja aktivnog otpora D.M, policijski službenici su radi zaštite lične bezbjednosti i bezbjednosti drugih lica, ispalili metak upozorenja – navode iz PU Zvornik.

Oni su izvršili uviđaj na licu mjesta.

-O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu Područna kancelarija Vlasenica, koji je naložio da se nakon dokumentovanja događaja tužilaštvu dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu – navode iz policije.