BANJALUKA, 27. novembra  – Banjalučanin Nedeljko Krečar (59), njegova supruga i kćerka preksinoć su preživjeli nezapamćenu dramu, jer se u njihovom stanu zapalila plinska boca, koju je domaćin uspio baciti sa balkona, ali je buktinja poslije toga zapalila parkirani komšijski automobil.

Samo pukom srećom u incidentu nije bilo ozbiljnije povrijeđenih, ali je automobil “jugo”, koji je u vlasništvu porodice Bratić, gotovo potpuno je uništen, piše “Press RS”.

Stan Krečara nalazi se na prvom spratu zgrade u ulici Kralja Petra II Karađorđevića u banjalučkom naselju Rosulje, a Nedeljko je juče ispričao da se sve dogodilo oko 22 časa.

“Nedavno sam raskinuo ugovor sa Toplanom i od ove zime odlučio da stan grijem na plin, koji je pokretao peć. Sve instalacije su nove, ali kritične večeri, dok sam sa kćerkom i suprugom bio u stanu, osjetio sam nekakvo čudno šuštanje. Odmah sam pomislio na plin, iako je nova boca oko sat vremena radila je bez ikakvih problema. Ipak, krenuo sam da zavrnem ventil, ali je u tom trenutku iz boce buknula vatra”, priča nam Krečar.

On dodaje da je supruzi i djetetu povikao da bježe i da je uzeo bocu te sa njom krenuo prema balkonu.

“Buktinja se nije gasila pa sam bocu bukvalno bacio sa terase i ona je pala pored parkiranih vozila, gdje je vatra zahvatila komšijin “jugo”. Odmah smo pozvali policiju i vatrogasce”, rekao je šokirani Krečar za “Press RS”.