BANJALUKA, 21. februara – Vjerujem da i u dosta izmijenjenom sastavu u odnosu na jesenji dio sezone možemo u proljećnim bitkama izboriti plasman u evropska klupska takmičenja.

Izjavio je ovo defanzivac Borca Draško Žarić, koji očekuje mnogo od nastavka prvenstva.

– Imamo tim sposoban da u preostalih 11 kola izdrži sve pritiske i nađe se među ekipama u vrhu tabele. Igrači koji su novi u našim redovima su iskusni i veoma brzo su se uklopili u naš sistem rada, tako da ni sa te strane neće biti nikakvih problema – naglasio je Žarić.

Iako vremenske prilike nisu išle naruku Banjalučanima, iskusni fudbaler “crveno-plavih” smatra da su pripreme obavljene onako kako je i zamišljeno, objavio je Glas Srpske.

– Kvalitetno smo trenirali u Opatiji. Utakmice koje smo tamo odigrali bile su dobar pokazatelj na kojim segmentima igre treba da radimo – naglasio je Žarić.

Dodao je da je ostao žal što su se vremenske prilike pokvarile u primorju, pa je plan rada pripremljen za Opatiju morao da bude promijenjen.

– Nekoliko dana nismo trenirali, ali smo sve to uspjeli da nadoknadimo i vjerujem da ćemo do susreta protiv Mladosti iz Velike Obarske biti potpuno spremni. Od startne utakmice mnogo šta zavisi, međutim, siguran sam da ćemo u njoj zabilježiti pobjedu i krenuti ka ostvarenju cilja – dodao je Žarić.

Generalka

Pred nastavak prvenstva fudbaleri Borca imaće sutra generalnu provjeru.

– Rival će nam biti prvoligaš Sloboda iz Mrkonjić Grada, ali zbog padavina još ne znamo gdje ćemo igrati. Stručni štab će donijeti konačnu odluku – naglasio je Žarić.