krmine

BANJA LUKA, 02. septembra – Tokom ovog mjeseca biće završena druga faza izgradnje društvenog doma u Krminama, u okviru obnove društvenih domova i oživljavanja sadržaja u ruralnim sredinama, potvrdio je za “Nezavisne” Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

Prema njegovim riječima, prva faza izgradnje, vrijedna oko 75.000 KM, završena je prošle godine, dok je drugom fazom predviđen završetak radova kako bi objekat bio stavljen na raspolaganje mještanima ovog kraja, za šta je izdvojeno oko 170.000 KM iz gradskog budžeta.

“Riječ je o građevinsko-zanatskim radovima, hidroinstalaterskim, termo-tehničkim, elektroinstalacionim u objektu, a na vanjskom uređenju radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice s parkingom i pješačkim površinama”, kazao je Bilčar.

Prostor društvenog doma sačinjen je od ulaznog hola iz kojeg se pristupa prostoru višenamjenske sale, toaletima i kotlovnici, kao i stepeništu za sprat, dok su na spratu projektovane dvije kancelarije.

Dio objekta predviđen je kao poslovni prostor (prodavnica ili sadržaj slične namjene) sa zasebnim ulazom.

Dragan Blagojević, predsjednik Savjeta MZ Krmine, rekao je da je ovo veoma značajno za mještane jer će sada napokon imati mjesto na kojem će se okupljati i družiti.

“Unazad 15 godina sve aktivnosti mjesne zajednice, druženja i izbori, održavani su u sklopu područne škole ‘Vojislav Ilić’ jer nismo imali mjesto. Ovim ćemo proširiti i aktivnosti mjesne zajednice, a i rasteretiti školu da se posveti samo učenicima”, kazao je Blagojević.

U okviru obnove društvenih domova prošle godine je u Ljubačevu izgrađen potpuno novi objekat, dok su obnovljeni, odnosno završeni objekti domova u Verićima, Dragočaju i Debeljacima.

U narednom periodu se rade projekti sanacije društvenih domova u Mišinom Hanu, Rekavicama, Piskavici i Zalužanima, za šta je rebalansom budžeta obezbijeđeno oko 350.000 KM.

(Banjaluka.net)


Novum
Novum
Novum
Novum