BANJALUKA, 24. januara – Dug FK Borac prema trenutnom i bivšem igračkom kadru, Radnoj zajednici, stručnom štabu, omladinskoj školi i povjeriocima trenutno iznosi 5.264.800 KM.

Ovaj podatak iznijela je Radna grupa na izvještanoj sjednici Skupštine kluba, koja je održana juče u trofejnoj sali na Gradskom stadionu u Banjaluci. Ovo je dug “crveno-plavih” bez potraživanja koje ima Poreska uprava Republike Srpske, jer oni još nisu dostavljeni u klub. Dug prema trenutnom igračkom kadru iznosi 302.000 KM, dok se bivšim igračima duguje 234.000 KM. Borac je Radnoj zajednici dužan 65.300 KM, dok stručni štab i omladinska škola imaju potraživanja od 102.500 KM, odnosno 61.000 KM. Najveći dio pomenutih dugovanja ide na 14 povjerilaca koji imaju potraživanja od 4.500.000 KM, objavile su Nezavisne novine.

“Sada imamo jasno na papiru koliko se kome duguje. Jedino još iz Poreske uprave nismo dobili podatak kolika su njihova potraživanja”, rekao je Draško Ilić, predsjednik Radne grupe, koji je zatim nastavio:

“Sa svim aktivnim igračima obavili smo korektne razgovore i oni su istakli da smo za kratko vrijeme napravili veliki korak. Obećali smo da ćemo do odlaska na pripreme da im isplatimo dio dugovanja i januarsku platu i na sve načine pokušaćemo da to ispoštujemo. Isti slučaj je i sa 14 povjerilaca, fizičkih i pravnih lica, koji su spremni da prihvate prolongiranje isplate dugovanja”.