BANJALUKA, 13. septembra – Roditelji, kolege, kao i mnogobrojna rodbina u ponedjeljak, 16. septembra obilježiće 12 godina od stradanja učenika i nastavnice OŠ “Petar Petrović Njegoš”, koji su se utopili kod Budve.

– Sa porodicama nastradalih posjetićemo njihove vječne kuće na Novom groblju, gdje ćemo položiti vijence i zapalili svijeće za pokoj duša naših đaka i nastavnice – rekla je direktor škole Đorđa Grajić.

Učenici Osnovne škole ‘Petar Petrović Njegoš’ Vanja Drekalović, Dragana Kondić, Denis Kvasni, Vedrana Vidović i njihova nastavnica Jelena Vidović, smrtno su nastradali u nesreći kod Svetog Stefana.

Do nesreće je došlo nakon što su se učenici i nastavnici poslije razgledanja Svetog Stefana, ukrcali na turistički brod “Škorpion 2”, vlasništvo Slavoljuba Stefana iz Budve, koji se nekoliko stotina metara od obale prevrnuo.

Brod je bio registrovan za prevoz najviše 42 putnika, a u momentu nesreće na njemu se nalazilo više od 120 učenika i drugih putnika tako da je preopterećenost broda glavni razlog ove tragedije.

Izvor: www.nezavisne.com