BANJALUKA, 26. novembra – M.V. i N.G., obojica iz Banjaluke, privedeni su u policiju nakon što su tokom vikenda ciglama i lopatama polupali ulazna vrata u noćnom klubu “Opium” u hotelu “Bosna” u centru Banjaluke.

“Nezavisnim” je potvrđeno da su tokom incidenta lakše povrijeđena dvojica zaštitara “Sektor sekjuritija”.

O kakvom napadu se radilo, govore izjave zaposlenih u hotelu “Bosna” da su napadači koristili lopate, palice i baklje, kojima su zasuli zaštitare ispred “Opiuma”. Slučaj je policiji prijavljen u subotu oko četiri časa.

Siniša Džida, direktor poslovnice “Sektor sekjutirija” u Banjaluci, objasnio je da je obezbjeđenje prvo izvelo nasilnike iz lokala, nakon čega su se oni vratili “pojačani” lopatama, bakljama, ciglama i grupom mladića, objavile su Nezavisne novine.

“Došlo je do incidenta u kojem su korištene lopate, cigle i baklje. Dvojica naših radnika zadobila su povrede ruke i glave, ali sve se na kraju dobro završilo. Policija je privela osumnjičene”, naveo je Džida.

Nadležni u klubu “Opium” su kratko naveli da se incident dogodio isped ulaza u klub, te da gosti nisu bili u opasnosti.

Nisu se mogli izjasniti ni o visini pričinjene materijalne štete.

Iz CJB Banjaluka danas je saopšteno da je policija privela dvojicu nasilnika u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da su M.V. i N.G. bili pijani.

Kod M.V. je utvrđeno 1,84 promila alkohola u krvi, a kod N.G. 1,05 promila alkohola u krvi.

Nakon kriminalističke obrade, obojica su puštena da se brane sa slobode.

Protiv njih je podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka zbog oštećenja tuđe stvari.

Prema izjavama očevidaca, incident ispred “Opiuma” ličio je na obračun huligana.

“Prava je sreća da niko nije teže povrijeđen. Ti momci su došli sa lopatama, ciglama, krampovima i bakljama. Vjerovatno su, sem baklji, ovo ostalo pokupili na obližnjem gradilištu”, ispričao je očevidac koji je želio ostati anoniman. Gotovo u isto vrijeme ispred drugog noćnog kluba u centru Banjaluke u masovnoj tuči teže je povrijeđen mladić.

“Sa jedne strane je bila grupa od desetak momaka, a sa druge petorica. Vidjela sam da je jedan momak bukvalno unakažen i prava je sreća da je ostao živ šta su mu uradili”, ispričala je Banjalučanka koja je zamolila da joj se ne navodi ime.

Građani ističu da bi policija trebalo aktivnije da se pozabavi sve nasilnijim vikendima u Banjaluci.

“Zanimljivo je da je policija u zadnje vrijeme počela kažnjavati konobare jer toče pića gostima. Gdje je ta policija u noćnim klubovima, a zna se da svakog vikenda budu krvave tuče”, upitao je jedan građanin.

Podsjetimo, posljednji “zvanični” napad ispred noćnog kluba “Opium” dogodio se u julu ove godine kada su Boban K. i Slaviša E. sjekirom i palicom polupali lokal “Opium”, takođe revoltirani izbacivanjem iz lokala.