dvorana centar

BANJA LUKA, 27. avgusta – U novoj sportskoj dvorani „Centar“ instalirane su dvije lift platforme za osobe sa invaliditetom, kako bi im bio omogućen pristup sportskim terenima i svlačionicama.

Vrijednost ugrađenih lifotva iznosi oko 40.000 KM, dok je u prenamjenu dvorane, odnosno nekadašnjeg “Šoping centra” uloženo više od million KM.

Izvedene radove danas su obišli i gradonačelnik Igor Radojičić i predstavnici Košarkaškog kluba invalida “Vrbas”, kojima će ugradnja ove opreme, pomoći da ravnopravno, sa ostalim sportstima, koriste novu dvoranu,.

Ranije su već prilagođene dvije svlačionice za lica sa invaliditetom, a od sada su u funkciji i dva lifta koja će im omogućiti pristup terenu i svlačionicama – rekao je Radojičić. On je dodao da bi uskoro trebalo da budu završene i tenderske procedure za nabavku preostale sportske opreme, nakon čega će nova dvorana biti stavljena u punu funkciju.

Članica KKI ”Vrbas” Biljana Nedić, izrazila je zadovoljstvo zbog ugradnje novih liftova u ovoj dvorani, ističući da je ovo svojevrsna nagrada za klub koji se konstantno bori za bolje uslove svojih članova.

Nova dvorana ispunjava sve potrebne uslove da bi lica sa invalididtetom mogla da se bave sportom – kazala je ona.

Prema njenim riječima, u posljednje vrijeme je u Banjoj Luci evidentan napredak na ukidanju arhitektonskih barijera, koje osobama sa invaliditetom predstavljaju veliku smetnju.

(Banjaluka.net)