BANJALUKA, 07. jula – Udruženje građana „Green Vrbas – Zelena rijeka Vrbas“, u saradnji sa Centrom za socio-ekološki razvoj, organizuje u Banjaluci 11. i 12.jula dvodnevni eko festival „Dani Vrbasa“

Eko festival će zvanično biti otvoren u ljetnoj bašti motela „Ortodox“ 11. jula, uz promociju Evropskog prvenstva u kajaku, te likovnu koloniju s dječijim crtežima kao poklon rijeci.

Planirano je i simbolično poribljavanje Vrbasa u saradnji sa ribolovačkim društvom, te seminar na temu: „Upravljanje čvrstim otpadom“, kotlićijada i brojni drugi sadržaji, kao i nastup muzičkog sastava „Aifel“, objavila je FENA.

– Osigurali smo i atraktivan muzički program. Kada je riječ o koncertima angažovali smo najpoznatije muzičare s ovih prostora. Drugog dana festivala, 12. jula na Tvrđavi Kastel nastupaju Riblja Čorba, Sevdah Baby i Tupas Mene – najavljuju organizatori.

U skladu sa situacijom koja je zadesila naš region, ulaz će se naplaćivati šest KM i sav prihod bit će namijenjen za pomoć poplavljenima na području Banjaluke.