elektrokrajina

BANJA LUKA, 20. februara – Jedno lice napalo je juče pištoljem dvojicu terenskih radnika “Elektrokrajine” prilikom obavljanja redovnih radnih zadataka u Banjaluci, a oni tom prilikom nisu povrijeđeni, saopšteno je iz “Elektrokrajine”.

Slučaj je prijavljen Policijskoj upravi Banjaluka koja je uhapsila napadača i kod njega pronašla oružje, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da se napad na radnike radne jedinice “Elektrodistribucija” desio u stubištu stambene zgrade kada su isključili sa mreže brojilo kupca čiji su inicijali M.N. zbog duga za neplaćenu električnu energiju.

“Radnici su prvo čuli pucanj, a onda ugledali napadača kako drži pištolj uperen u njihovom pravcu, nakon čega su istrčali iz zgrade”, naveli su iz “Elektrokrajine”.

U saopštenju se dodaje da je napadač nakon toga noseći pištolj izašao iz zgrade i uputio ozbiljne prijetnje glasno uzvikujući da će “doći u `Električno` i sve pobiti”.

“Uprava i kolektiv `Elektrokrajine` najoštrije osuđuju brutalni napad i ugrožavanje života naših radnike koji samo obavljaju svoj posao od kojeg hrane svoje porodice i pozdravljaju brzu reakciju policije koja je uhapsila napadača, te pozivaju nadležne institucije da u predstojećem krivičnom postupku najoštije sankcionišu to lice”, naglašava se u saopštenju.

Iz “Elektrokrajine” napominju da je riječ o licu koje ima ukupan dug za električnu energiju od 6.069 KM, od čega se najveći dio 3.126 KM odnosi na pravosnažnu sudsku presudu iz 2017. godine koja nije naplaćena.

“Kupcu je `Elektrokrajina` 2017. godine izašla u susret i omogućila da značajan dio od ukupnog duga plati u ratama kroz zaključeni sporazum o nagodbi putem medijacije. Uprkos tome, kupac nije redovno izmirivao tekući dug za električnu energiju zbog čega je i izvršeno isključenje sa mreže prilikom kojeg se desio napad”, navodi se u saopštenju.

Policijska uprava Banjaluka ranije danas je saopštila da su njeni pripadnici uhapsili lice čiji su inicijali M.N. zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo ugrožavanje sigurnosti jer je nakon isključenja sa elektromreže ispalio hitac iz gasnog pištolja u prisustvu radnika preduzeća “Elektrokrajina”.

Kod M.N. je pronađen i oduzet gasni pištolj i 10 metaka, navodi se u saopštenju i dodaje da je o ovom slučaju obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka i da je u toku kriminalistička obrada nad uhapšenim licem.

(Srna)