BANJA LUKA, 08. oktobra – Direktor “Doma zdravlja” Banjaluka Nevena Todorović izjavila je Srni da je epidemiološka situacija na području grada Banjaluka nestabilna i neizvjesna, jer se broj pozitivnih osoba na virus korona povećao i na dnevnom i na sedmičnom nivou, a povećan je i broj građana sa akutnim respiratornim tegobama.

Sada se u izolaciji nalazi oko 1.260 osoba, dok je 375 osoba aktivno – oni su pozitivni na korona virus ili su razvili simptoma Covid-19 i nalaze se u strogoj kućnoj izolaciji, a kućna izolacija završena je za više od 12.000 osoba – rekla je Todorovićeva.

Ona je navela da je od početka epidemije, od 5. marta, u Banjaluci virus korona potvrđen kod 2.475 osoba, dok je preminulo 64 osoba sa teritiorije grada Banjaluka.

– Ono što je značajno i što nas na neki način tješi jeste da nemamo širenja virusa u školama među učenicima i prosvjetnim i drugim radnicima – rekla je Todorovićeva.

Ona je naglasila da su zabrinjavajući podaci da se kod pacijenata koji su stabilnog zdravstvenog stanja, a pozitivni su na virus korona, za veoma kratko vrijeme promijeni zdravstveno stanje.